Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar
Bergqvist Massage Logga

Start

Massageutbildning

Personlig Tränare utbildning

Personlig tränare, steg 2

Yrkeshögskoleutbildningar

Spaterapeut utbildning

Vidareutbildningar

Öppet Hus / Informationskväll

Elevpraktik

Nyheter och kursstarter

Om vår massageskola och PT-skola

Referenser

Finansiering

Bergqvists klinik

Försäljning

Beställ info

Kontakta oss

Länkar

SitemapBoka tid klinik

Boka elevpraktik

Utbildning till Personlig Tränare med inriktning mot funktionell träning

Denna utbildning till PT riktar sig till dig som har ett intresse för träning, friskvård och hälsa och vill arbeta yrkesmässigt såväl i en fristående verksamhet som individuellt med olika kunder. Du kommer bli en Personlig Tränare med en bred och gedigen kunskap och du får konkreta arbetsverktyg såsom färdiga och effektiva träningsprogram med tydligt bildmaterial samt personlig vägledning.
Du kommer att kunna jobba med dina kunder oavsett vilken miljö och vilka hjälpmedel du har att tillgå. Alla har nytta av att anlita en Personlig Tränare, oberoende av ålder, kön, tidigare träningsvana, träningsmål, elit eller motionär för att optimera sin träning.
Inriktningen på denna kurs till PT är funktionell träning.

Omfattning

På vår PT skola är utbildningen upplagd på halvfart / distans med åtta skolförlagda tillfällen (totalt 33 dagar), alltid i anslutning till helg. Den består av 230 lärarledda timmar samt cirka 250-300 timmar distanstudier på hemmaplan.

EuropeActive

EuropeActive (tidigare EHFA) är en organisation i EU som verkar för att höja kvaliteten inom friskvårdssektorn i Europa, både vad gäller utövare och utbildare. Bergqvist är medlem i EuropeActive och utbildningen till Personlig Tränare är ackrediterad av EuropeActive. Detta innebär att vår licens är kvalitetssäkrad och uppfyller de krav EuropeActive ställer för utbildningsnivån Personlig Tränare EQF nivå 4, vilket är en eftergymnasial nivå. EQF är en europeisk standard för utbildningsnivåer.
Läs mer om EuropeActive på www.europeactive.eu.

Lärarteam

Lärarna i utbildningsteamet är verksamma på olika områden inom träning och friskvård. De har arbetat med att vägleda, inspirera och coacha i många år (allt från yppersta elit till motionärsnivå).

Förkunskaper

Du bör själv ha tränat regelbundet minst 1-2 år i varierande former.
Om du har goda förkunskaper i anatomi och fysiologi har du möjlighet att tillgodoräkna dig dessa och starta utbildningen efter det inledande blocket som tar upp detta.

Vidareutbildning

Efter att ha gått grundutbildningen till Personlig tränare och sedan varit ute och jobbat ett tag upptäcker många att det finns mer att lära!
För att möta detta behov har vi nu satt ihop en vidareutbildning för Personliga tränare. Klicka på nedanstående länk för att läsa mer om detta.
Personlig tränare, steg 2

Fullständig kursinformation

Ladda hem vår kursinformation i PDF-format. Personlig tränare hösten 2015
Personlig tränare våren 2016

EHFA Logga

Personlig Tränare

Kursdatum

Kurs hösten 2015
Anatomi och fysiologiblocket innehåller 6 dagar med lärarledd tid, 23-27 september samt 6 november.
Kursen startar sedan den 7 november och avslutas 23 maj.

Kurs våren 2016
Anatomi och fysiologiblocket innehåller 6 dagar med lärarledd tid, 2-6 mars samt 20 april.
Kursen startar sedan den 21 april och avslutas 29 november.

Kombinationserbjudande

Om du skulle vilja utbilda dig till både Personlig tränare och Massageterapeut finns det möjlighet att kombinera båda dessa utbildningar och få rabatt på kursavgiften till Personlig tränarutbildningen. Hör av dig till oss om du är intresserad av detta!
Klicka på nedanstående länk för att läsa mer om vårt kombinationserbjudande.
Kombinationserbjudande hösten 2015
Kombinationserbjudande våren 2016

Arbetsmarknad för Personliga tränare

Nedan följer en länk till de uppföljningar vi gjort av elever som utbildat sig till Personliga tränare hos oss. Uppföljning av eleverna gör vi alltid cirka ett år efter att de tagit examen.
Observera att detta alltså inte är resultat som vi påstår gäller för PT-branschen som helhet utan endast ett resultat baserat på de Personliga tränare som utbildat sig hos oss på Bergqvist
Statistik 2010-2012