Idrottsmedicin och träning


Inom idrotten sker mycket skador och många metoder har därför utvecklats där för att ta hand om och rehabilitera skador. Dessa metoder kallas idrottsmedicin. Vi på Bergqvist har en gedigen bakgrund inom idrotten som ligger till grund för det vi lär ut i denna utbildning.
Det du lär dig kommer du ha stor nytta av om du jobbar i en idrottsförening men även utanför idrotten är dessa kunskaper värdefulla. Man kan stuka en fot hemma eller på jobbet också!!


Kursinnehåll

Bergqvists skola grundades av Lasse Bergqvist som under många år jobbat som idrottsmassör på elitnivå. Tänkesättet inom idrotten är att man vill få tillbaka den aktive så snabbt som möjligt efter en skada eller ett problem och detta har lett fram till att det inom idrotten utvecklats många bra metoder för att uppnå detta. Vi har därför hela tiden haft en inriktning mot friskvård och idrottsmedicin på våra utbildningar. Förutom att du lär dig om skador får du också lära dig grunder inom träningslära.
Vårt synsätt både på skador, träning och rehabilitering bygger på att se på kroppen funktionellt. Med det menas att det är viktigt att se till att kroppen är förberedd för de belastningar den utsätts för. Inom träningsläran bygger därför mycket på det som kallas funktionell träning och stabilitetsträning.
Inom skadehanteringen handlar det också om att säkerställa att normal och tillräcklig funktion kan återfås så snabbt som möjligt i en skadad kroppsdel. Om du till exempel har ansvar för ett lag eller en grupp aktiva, eller om du tränar själv, kommer du att få större kunskap om hur träning bör bedrivas på ett säkert och effektivt sätt efter denna utbildning.


Kursledare

Ett flertal av våra lärare som undervisar på våra yrkesutbildningar till massageterapeut har ansvar för olika kursmoment i denna utbildning.


Kursupplägg

Denna vidareutbildning är upplagd som en del av vår utbildning Friskvårdsmassör med idrottsprofil. Undervisningen är till stor del förlagd på helger så att du ska kunna genomföra kursen samtidigt som du jobbar!


Kombinera med massageutbildning

Om du inte har någon tidigare utbildning inom massage kan du gå hela vår utbildning Friskvårdsmassör med idrottsprofil. Klicka på nedanstående länk för att läsa mer.
Friskvårdsmassör med idrottsprofil

Fullständig kursinformation

Öppna i PDF-format.
Idrottsmedicin och träning VT 2017
Idrottsmedicin och träning HT 2017

Idrottsmedicin och träning

Kursdatum våren 2017

31 mars - 2 april plus 5-7 maj 2017.


Kursdatum hösten 2017

20-22 oktober plus 17-19 november.


Förkunskaper

Du bör ha förkunskaper motsvarande det man lär sig i Friskvårdsmassörutbildningen för att gå denna vidareutbildning.