Funktionell träning till husbehov


För dig som vill utveckla din egen träning och kunna hjälpa andra med enkla träningsråd

På den här kursen får du grundläggande förståelse för din egen kropps behov, lär dig utföra enkla funktionella tester och får veta vad du ska träna för att få en funktionell kropp. Om du vill kunna applicera kunskapen på någon på hemmaplan är det bäst om ni kommer på kursen tillsammans. Du får även en inblick i hur personliga tränare jobbar.


Funktionell träning

Grundfilosofin inom funktionell träning är att man bör träna på sådant som gör att kroppen klarar av det den utsätts för i det vardagliga livet. För att uppnå detta måste man se på kroppen som en helhet och se till att alla träningsbara egenskaper (som till exempel styrka, balans, rörlighet, koordination, stabilitet och kondition) uppfyller de krav som ställs.


Kursinnehåll

Kursen är i första hand praktiskt inriktad och innehåller följande moment:

Grunder inom funktionell träning
Här går vi igenom vad funktionellt tänk inom träning och fysisk förmåga innebär.

Balanserade samt väl koordinerade muskelkedjor
För att kunna utveckla kraft behöver alla muskler och muskelslingor samverka. Om någon muskel släpar i utveckling eller jobbar för mycket så leder det ofta till överbelastningsskador som vi kan förhindra genom att stärka rätt delar på rätt sätt.

Screening med funktionella tester
Vi kommer gå igenom tester för en normal funktion riktad till en individ som vill känna sig funktionell.

Övningar och rörelser för att skapa bästa förutsättningar för ett bra rörelsemönster
Vi kommer gå igenom övningar för rörlighet, stabilitet, styrka, god hållning samt andning. Vi kommer att kika på de vanligaste grundövningarna som knäböj, armhävningar, utfall med mera där vi använder oss av vår egen kropp samt fria vikter.


Kursledare

Ansvarig för kursen är Eva Sandberg, som också är vår huvudansvarige för yrkesutbildningen till Personlig tränare.
Eva är STAC Elittränare, Master korrektiv funktionell tränare, kinesiolog och Certifierad Massör. Hon har jobbat med friskvård och hälsa i över 20 år och har en gedigen kunskap inom både träning och behandling.


Kursupplägg

Kursen ges under två och en halv dag och bygger på föreläsningar och praktisk undervisning. Tonvikten i kursen ligger på det praktiska arbetet.


Fortsatt utbildning

Funderar du på att gå en yrkesutbildning till Personlig tränare är denna kurs ett utmärkt tillfälle att prova på funktionell träning innan du bestämmer dig. Om du har gått denna kurs har du 2000 kronor i rabatt om du skulle påbörja vår PT-utbildning inom ett år.

Fullständig kursinformation

Öppna i PDF-format.
Funktionell träning till husbehov hösten 2016

Funktionell träning till husbehov

Kursdatum, hösten 2016

21-23 oktober 2016.


Förkunskaper

Utbildningen kräver inga förkunskaper.