Fortsättningskurs i Kinesiologytejpning


Det här är en fortsättningskurskurs där du får lära dig mer om kinesiologytape och framför allt ett antal specialtejpningar utifrån olika diagnoser. Passar bra för dig som har erfarenhet av kinesiologytape sedan tidigare.


Kursinnehåll

Kursen består av mycket praktisk tejpning som berör både den övre och den nedre delen av kroppen. Detta varvas med skadeproblematik, teori och frågeställningar för att du ska fortsätta att utveckla dina färdigheter i att använda kinesiologytape.
Vi går igenom följande moment under kursen:
- Repetition av kinesiologytapens historia & egenskaper, skillnader mot annan idrottstejp, repetition av tidigare kända appliceringstekniker inom kinesiologytape
- Mycket praktisk tejpning av såväl den övre och den nedre delen av kroppen

I kursen ingår kursintyg, medicinsk hårhyvel, all övningstejp och två böcker som kurslitteratur


Kursledare

Ansvarig för kursen är Pierre Söderfjord som är utbildad Elittränare, Fystränare och certifierad massageterapeut. Han har spelat fotboll och tävlat i motocross och enduro. Under flera år var han Fys & Rehabtränare i damallsvenskan och division 1-fotbollen. Sedan 2016 är han verksam som Fystränare inom ishockey (SHL lag). Dessutom har han verkat som tränare inom fotboll och friidrott under många år.
Pierre har arbetat med kurser, utbildning och försäljning av kinesiologytape sedan 2008. Du kan läsa mer om Pierre på hans hemsida www.creativfriskvard.se.


Kursupplägg

Kursen är framtagen för Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar av Pierre Söderfjord och ges under en dag. Kursen bygger på föreläsningar och praktisk undervisning. Tonvikten i kursen ligger på det praktiska området.

Fullständig kursinformation

Öppna i PDF-format.
Kinesiologytejpning fortsättning

Kinesiologytejpning

Kursdatum

Nästa kursdatum är inte utlagt ännu. Skicka oss gärna din intresseanmälan så hör vi av oss till dig när datum bestämts.


Förkunskaper

Du måste ha grundkunskaper i anatomi och fysiologi och kan vara till exempel massör eller personlig tränare för att kunna tillgodogöra dig utbildningen.