Grundutbildning i Kinesiologytejpning


Detta är en kurs där du får lära dig grunderna i kinesiologytape och ett antal specialtejpningar utifrån olika diagnoser. Perfekt om du inte har någon eller väldigt lite erfarenhet av kinesiologytape sen tidigare.


Kursinnehåll

I kursen ingår mycket praktik som varvas med teori och frågeställningar under dagen för att utveckla dina färdigheter i att använda kinesiologytape baserat på denna utbildning och dina praktiska och teoretiska förkunskaper inom anatomi/fysiologi. Följande moment gås igenom under kursen:
- Kinesiologytapens historia & egenskaper, skillnader mot annan idrottstejp
- Genomgång av kända appliceringstekniker inom kinesiologytape
- Mycket praktisk tejpning av övre och nedre extremiteterna
- Medicinsk hårhyvel, all övningstejp och kurslitteratur ingår


Kursledare

Ansvarig för kursen är Pierre Söderfjord som är utbildad Elittränare, Fystränare och certifierad massör. Pierre har spelat fotboll och tävlat i motocross och enduro. Under flera år var han Fys- och rehabtränare i damallsvenskan och division 1-fotbollen. Dessutom har han verkat som tränare inom fotboll och friidrott under många år. Pierre har arbetat med kurser, utbildning och försäljning av kinesiologytape sedan 2008. Du kan läsa mer om Pierre på hans hemsida www.creativfriskvard.se.


Kursupplägg

Kursen är framtagen för Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar av Pierre Söderfjord och ges under en dag. Kursen bygger på föreläsningar och praktisk undervisning. Tonvikten i kursen ligger på det praktiska området.

Fullständig kursinformation

Öppna i PDF-format.
Kinesiologytejpning grund

Kinesiologytejpning

Kursdatum

12:e oktober 2019 i Linköping.


Förkunskaper

Du måste ha grundkunskaper i anatomi och fysiologi och kan vara till exempel massör eller personlig tränare för att kunna tillgodogöra dig utbildningen.