Laserterapi


Laserterapi blir allt vanligare och är idag en naturlig del av behandlingen för många olika patientgrupper. Vid laserterapi påskyndas cellernas och kroppens självläkning. Förutom att du med lasern som verktyg kan åstadkomma fantastiska behandlingsresultat, får du större variation i ditt arbete samtidigt som du avlastas från den fysiska arbetsbördan.
Vi på Bergqvist är glada att vi nu i samarbete med Svenska Laseragenturen kan erbjuda både utbildning i att använda lasern och också köp av laser.


Kursinnehåll

Vi går igenom laserns historik, termer, laserns påverkan på våra celler, forskning, indikationer, kontraindikationer, ljusteori, journalskrivning, mekanismer och egenvård.
I kursen varvas laserteori med praktiska övningar. Efter kursen får du med dig hemuppgifter i form av patientfall (4 tim) som ska lämnas in för att du ska få ditt intyg. Observera att du alltså behöver köpa/leasa en laser, eller ha tillgång till en laser för att kunna göra hemuppgifterna.
Efter kursen är du redo att börja jobba med lasern som komplement. Som en extra bonus kan du även behandla dina egna besvär.


Kursledare

Kursledare är Thomas Öman, massageterapeut och personlig tränare. Thomas har jobbat med laserterapi på Bergqvist i flera år och är specialutbildad av Svenska Laseragenturen för att hålla kurser i laserterapi.


Kursupplägg

Kursen ges under en dag. Preliminära tider är 10:00 - 17:00.


Fullständig kursinformation

Öppna i PDF-format.
Laserterapi

Vidareutbildning i laserterapi

Kursdatum

17 maj 2019 i Linköping.
16 november 2019 i Malmö.


Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, dock rekommenderar vi att du har enklare anatomikunskaper för att nå full förståelse för kursinnehållet. Kursen lämpar sig väl för till exempel massageterapeuter, naprapater, personliga tränare med flera.