Yrkesutbildning till Massageterapeut / Certifierad massör


För dig som tänkt ha massör som ditt yrke


Våra olika långa massageutbildningar leder alla till att du blir en professionell massageterapeut och kan bli av Branschrådet Svensk Massage Certifierad Massör. Denna certifiering är den bästa och mest kvalitetssäkrade titel du kan ha som massör i Sverige och ger dig också rätt att bli medlem i yrkesförbund för yrkesverksamma massörer i Sverige. För att bli certifierad måste du klara branschrådets praktiska och teoretiska certifieringsprov. Vår skolas statistik är i detta fall mycket god, nästintill 100% av eleverna som genomför någon av våra massageutbildningar klarar också certifieringsproven!
Alla utbildningarna inom massage som presenteras på denna sida ger dig möjlighet att bli certifierad.
Ingen av våra massageutbildningar kräver några förkunskaper. Behörighetskrav för att gå utbildningen är att du har genomfört gymnasium eller annan bakgrund som kan bedömas som likvärdig.


Utbildning till Massageterapeut

Denna utbildning är anpassad för att uppfylla de krav Branschrådet Svensk Massage ställer på en massageutbildning för att den ska ge möjlighet till certifiering.
Du kan läsa utbildningen till Massageterapeut i Linköping, Malmö eller Stockholm.
Klicka på nedanstående länk för att läsa mer.
Massageterapeut


Utbildning till Massageterapeut avancerad

Utöver det som krävs för certifiering innehåller denna utbildning fördjupning inom idrottsmedicin, friskvård och funktionell träning.
Klicka på nedanstående länk för att läsa mer.
Massageterapeut avancerad


Kombinationserbjudande

Både i våra kontakter med arbetslivet inom friskvårdssektorn och via våra egna undersökningar märker vi att det finns ett behov av välutbildade personer med bred kompetens. Med mer kunskap kan du jobba med fler områden där dina kunder behöver hjälp, och du blir därmed mer eftertraktad.
Alla våra yrkesutbildningar kan kombineras, till ett rabatterat pris, så att du får den kunskap som passar just dig och de planer du har för att jobba inom friskvårdsområdet.
Läs mer om vårt kombinationserbjudande via följande länk:
Kombinationserbjudande för yrkesutbildningar


Kompletteringsutbildning till massageterapeut / Certifierad Massör

Om du till exempel jobbat som massör eller gått en utbildning liknande vår Friskvårdsmassör har du möjlighet att tillgodoräkna dig dina kunskaper om du vill gå med i en klass som läser till Massageterapeut. Detta är till exempel en bra lösning för dig som vill komplettera dina kunskaper för att kunna bli av Branschrådet Svensk Massage Certifierad Massör.
Klicka på nedanstående länk för att läsa mer.
Kompletteringsutbildning till Massageterapeut

Referenser

Rör vid namnen för hela texten

Vi lärde oss att behandla, inte bara massera...

PeO Vinnersten

Himla pedagogiskt och jag fick alltid det stöd och den hjälp jag behövde...

Pernilla Cato

Lärarna var det bästa...

Johan Norenfalk

Arbetsmarknad för massörer


En fråga många ställer sig innan man satsar på att utbilda sig inom massage är om det finns jobb när man tagit examen. Nedan följer länkar till de uppföljningar vi gjort av elever som utbildat sig till massageterapeuter hos oss. Uppföljning av eleverna gör vi cirka ett år efter att de tagit examen. Observera att detta alltså inte är resultat som vi påstår gäller för massörbranschen som helhet utan endast är resultat baserat på de massörer som utbildat sig hos oss på Bergqvist.
Statistik 2003/2004
Statistik 2007
Statistik 2009

År 2011 gjorde vi en större undersökning där vi inkluderade inte bara de elever som gått ut under senaste året utan även de som gått ut tidigare. Resultatet av den undersökningen kan du läsa här.
Undersökning 2011