Personlig tränare, kostrådgivning och coach


Detta är en möjlighet för dig med förkunskaper inom anatomi och fysiologi att delta i kurser på YH-utbildningen “Medicinsk massageterapeut” i Malmö, som är värda 105 YH-poäng. Detta motsvarar 21 veckors heltidsstudier.
Det är alltså en mycket omfattande fortbildning som dessutom är kostnadsfri då den är en YH-utbildning.


Kursinnehåll

Den här utbildningen vänder sig till dig som intresserad av träning och hälsa. De fyra kurserna utbildningen består av leder fram till att du får en licens i Personlig träning. Licensen, som är ackrediterad av EuropeActive, är gångbar i hela Europa.
Detta är en mycket gedigen utbildning och vi har satsat på att ha mycket lärarledd tid för att nå rätt kvalitet. Kort beskrivet är fokus i vår PT-utbildning att du blir duktig på att testa och screena din kund och du lär dig att ha ett funktionellt synsätt på all typ av träning. Med dessa verktyg kan du jobba med att göra träningsprogram för ett brett spektrum av kunder. Du får också verktyg för att kunna coacha dina kunder och på ett professionellt sätt kunna arbeta med hälsovägledning.
Utöver PT-licensen får du också kunskap för att kunna jobba med kostrådgivning inom ramen för friskvård.
De kurser som ingår är följande:
- Programdesign och avancerad personlig träning, 20 poäng
- Testmetodik, 25 poäng
- Samtalsmetodik och stresshantering, 25 poäng
- Näringslära och kostrådgivning, 25 poäng


Utbildningsbevis

Efter godkända betyg får du YH-myndighetens utbildningsbevis på genomförda kurser.


Kostnad

Att studera på en YH-utbildning är kostnadsfritt. Det är endast obligatoriskt kursmaterial som de studerande får bekosta själva. Kostnaden för obligatoriskt litteratur under denna utbildning blir cirka 3000 kronor.


Kursupplägg

Utbildningen påbörjas i december 2019 och slutförs i september 2020. Utbildningen kommer pågå under 24 veckor och motsvarar 21 veckors heltidsstudier. Utbildningen varvas med lärarledda veckor på skolan och distansstudieveckor på hemmaplan.


Antagning

Alla anmälningar som inkommit innan sista anmälningsdag tas med i vårt antagningsförfarande. Om vi skulle ha fler sökande än antal platser sker urval via intervju.


Antagningskrav

För att söka till denna YH-utbildning måste du uppfylla kraven för grundläggande behörighet till studier under Yrkeshögskolan. Särskilda behörighetskraven till denna utbildning är lägst betyget E i Svenska 1, 2 och 3 och Engelska 5 från gymnasieskolan eller motsvarande kunskaper. I äldre gymnasiebtyg heter kurserna Svenska A, Svenska B och Engelska A.
Du måste dessutom ha förkunskaper inom anatomi och fysiologi, framförallt när det gäller rörelseapparaten där du behöver ha mycket goda kunskaper. Om du till exempel är av Branschrådet Svensk Massage Certifierad Massör eller motsvarande har du de förkunskaper som krävs.

Fullständig kursinformation

Öppna i PDF-format.
Personlig tränare, kostrådgivare och coach

Personlig tränare, kostrådgivare och coach

Kursdatum i Malmö med start hösten 2019

Utbildningen är uppdelad i följande block:
Block 1: 17 december - 24 januari
Block 2: 9 mars - 29 maj
Block 3: 17 augusti - 18 september
Se PDF-filen med fullständiga kursinformationen (länk uppe i högra hörnet på sidan) för att se vilka dagar vi har läraledd undervisning under de tre perioderna.