Personlig tränare, steg 2


Vi har nu satt ihop en fortbildning som vi vet att många personliga tränare letar efter. Denna vidareutbildning passar för dig som är personlig tränare (eller motsvarande) och behöver inspiration och vill fördjupa dina kunskaper inom användbara områden. Utbildningen kompletterar dina kunskaper med delar som ligger i tiden både för dig som PT och dina klienter. Vi har plockat godbitar från flera olika områden för att du ska öka din kunskap och bredda ditt utbud.


Kursinnehåll

Följande moment gås igenom under kursen:
- Olympiska lyft
- Kettlebells / TRX
- Egenkroppsövningar
- Programdesign styrka och kondition
- Individuell löpstegsoptimering
- Nervsystemets koppling till träning
- Funktionella tester
- Pulsbaserade tester
- Funktionell anatomi


Kursledare

Ansvarig för kursen är Eva Sandberg, som även är kursansvarig för vår utbildning till personlig tränare.
Övriga lärare i utbildningsteamet är alla verksamma och har mångårig erfarenhet inom olika tränings- och friskvårdande områden. De har arbetat med att vägleda, inspirera och coacha på alltifrån ”vardagsnivå” till yttersta idrottselit.


Kursupplägg

Utbildningen är praktisk i första hand då vi tror på att lära genom att uppleva. Cirka 80% praktiskt och 20% teoretiskt.
Utbildningen består av 10 dagars lärarledd undervisning fördelad på två omgångar á 5 dagar. Mellan omgångarna får deltagarna ett antal hemuppgifter.

Fullständig kursinformation

Öppna i PDF-format.
PT, steg 2

Personlig tränare steg 2

Kursdatum

Nästa kurstillfälle är inte utlagt ännu, men skicka oss gärna din intresseanmälan så kontaktar vi dig när kursen lagts ut.


Förkunskaper

Du bör vara licensierad personlig tränare enligt EuropeActive eller motsvarande och ha cirka 6 månaders erfarenhet av att jobba som PT för att kunna tillgodogöra dig denna utbildning på ett bra sätt.