Spaterapeut


Bli både spaterapeut och friskvårdsmassör

Många spaanläggningar söker idag medarbetare som kan jobba både med massage och spabehandlingar. I den här utbildningen får du båda dessa kompetenser och kommer bli eftertraktad!
Att få jobba med avkopplande spamassage, härliga leror med mera ger ett roligt och varierat arbete.


Samarbetspartners

I utbildningen till spaterapeut samarbetar vi med Vadstena Klosterhotel spa, där delar av utbildningen kommer vara förlagd, och med Kraft Group som är en ledande leverantör inom hudvårds- och hårvårdsbranschen med hållbarhet i fokus. I utbildningen används produktserierna Comfort Zone och PÜR Cosmetics. Läs mer om våra samarbetspartners på deras hemsidor www.klosterhotel.se och www.kraftgroup.se.


Lärare på utbildningen

Elinor Bergström har mångårig erfarenhet som både massageterapeut och spaterapeut. Hon har också jobbat som lärare hos Bergqvist i mer än 15 år.
Anette Hambalek har mer än 25 års erfarenhet i skönhetsbranschen, och mångårig erfarenhet av att driva eget dag-SPA och skönhetssalong. Hon är hudterapeut och makeupartist. Anette undervisar om hudterapi, kundbemötande, säljteknik som spaterapeut med mera.
Från Kraft Group kommer personal medverka och ge produktinformation med mera.


Praktik

Under de skolförlagda omgångarna kommer du ta emot kunder och ge behandlingar på vår handledarledda elevpraktik. Du kommer också få göra praktik på Vadstena Klosterhotell spa. Där får eleverna en möjlighet att träna på behandlingarna i en riktig spamiljö.


Kursupplägg

Utbildningen är uppdelad i följande tre delar:
- Friskvårdsmassör, två omgångar på 4+3 dagar.
- Spaterapi del 1, tre omgångar på 5+4+3 dagar.
- Spaterapi del 2, två omgångar på 3+4 dagar.

Omgångarna ligger alltid i anslutning till helg. Du kan alltså genomföra utbildningen och fortsätta jobba under utbildningsperioden.
Till Spaterapi del 1 tar vi emot max 12 elever per klass. Gruppen blir här alltså liten och mer exklusiv för att hålla en hög kvalitet på de praktiska momenten i denna del som kräver både utrymme och mycket handledning.
Delar av utbildningen är förlagda på Vadstena Klosterhotels spaanläggning. I Spaterapi del 1 är tre dagar förlagda till Vadstena, och i Spaterapi del 2 är en dag förlagd till Vadstena.


Examination

Efter att ha gått Friskvårdsmassör plus Spaterapi del 1 kan du få diplom som spaterapeut.
Spaterapi del 2 innehåller ytterligare tekniker och behandlingsmetoder som gör dig än mer attraktiv på arbetsmarknaden som spaterapeut, men du måste alltså inte gå denna del direkt för att få ditt diplom som spaterapeut.


Tillgodoräknande av massagekunskaper

Vi vet att många massörer gärna vill utveckla sig och kunna jobba även med spabehandlingar. Om du redan är friskvårdsmassör, massageterapeut eller motsvarande kan du tillgodoräkna dig de kunskaperna och endast delta i spaterapidelarna.


Kombinationserbjudande

Både i våra kontakter med arbetslivet inom friskvårdssektorn och via våra egna undersökningar märker vi att det finns ett behov av välutbildade personer med bred kompetens. Med mer kunskap kan du jobba med fler områden där dina kunder behöver hjälp, och du blir därmed mer eftertraktad.
Alla våra yrkesutbildningar kan kombineras, till ett rabatterat pris, så att du får den kunskap som passar just dig och de planer du har för att jobba inom friskvårdsområdet.
Läs mer om vårt kombinationserbjudande via följande länk:
Kombinationserbjudande för yrkesutbildningar

Fullständig kursinformation

Öppna i PDF-format.
Spaterapeut hösten 2021

Referenser

Rör vid namnen för hela texten

Jag fick en anställning på 65 % direkt efter utbildningen...

Isabela De Oliveira Marques

Utbildning till spaterapeut

Kursdatum hösten 2021

Friskvårdsmassör
4-7 sept och 2-4 okt i Linköping
2-5 okt och 20-22 nov i Stockholm
9-12 okt och 12-14 nov i Malmö

Spaterapi del 1, finns bara i Linköping
22-26 okt, 25-28 nov och 11-13 dec

Spaterapi del 2, finns bara i Linköping
14-16 jan och 11-14 feb 2022


Förkunskaper

Du behöver inga förkunskaper för att gå denna utbildning. Vi ser dock gärna att du har slutfört gymnasiet.