Spaterapeut


Yrkesutbildning för dig med förkunskaper inom massage

Större Spa-anläggningar söker idag medarbetare som i grunden har en utbildning som massör, helst certifierad av Branschrådet Svensk Massage. Denna utbildning vänder sig till dig som redan är massör och vill kombinera med spabehandlingar. Att få jobba med avkopplande spamassage, härliga leror med mera ger ett roligt och varierat arbete som komplement till traditionella massagebehandlingar.


Kursledare

Elinor Bergström är huvudansvarig för Spaterapeututbildningen. Hon har mångårig erfarenhet som både massageterapeut och spaterapeut. Hon har också jobbat som lärare hos Bergqvists i mer än 10 år.
Nettan Hambalek har mångårig erfarenhet av att driva skönhetssalong. Hon är hud- och spaterapeut och undervisar om hudterapi, säljteknik som spaterapeut med mera.
Alexandra Jastré är hudterapeut sedan 16 år tillbaka. Hon har tidigare bland annat arbetat som lärare på Elisabethskolan med hudterapeutsutbildning och drivit egen hudvårdsklinik.


Praktik

Du gör behandlingar på hemmaplan mellan tillfällena på skolan. I kursavgiften ingår produkter från Phytomer så att du även kan träna hemma.


Kursupplägg

Kursen är upplagd som en intensivutbildning under två omgångar på 5 plus 5 dagar, där teori och praktik varvas. Mellan omgångarna är det ett antal veckor veckor. Kursen består alltså av 10 dagar.
Andra omgången av kursen är delvis förlagd till vår samarbetspartner Himmelsby gårdshotell, där du även kan välja att övernatta. Du kan läsa mer om Himmelsby på deras hemsida www.himmelsbygardshotell.se.


Kombinationserbjudande

Både i våra kontakter med arbetslivet inom friskvårdssektorn och via våra egna undersökningar märker vi att det finns ett behov av välutbildade personer med bred kompetens. Med mer kunskap kan du jobba med fler områden där dina kunder behöver hjälp, och du blir därmed mer eftertraktad.
Alla våra yrkesutbildningar kan kombineras, till ett rabatterat pris, så att du får den kunskap som passar just dig och de planer du har för att jobba inom friskvårdsområdet.
Läs mer om vårt kombinationserbjudande via följande länk:
Kombinationserbjudande för yrkesutbildningar

Fullständig kursinformation

Öppna i PDF-format.
Spaterapeut hösten 2017

Referenser

Rör vid namnen för hela texten

Jag fick en anställning på 65 % direkt efter utbildningen...

Isabela De Oliveira Marques

Utbildning till spaterapeut

Kursdatum

30 sep - 4 okt plus 25-29 nov 2017.
Dagar på Himmelsby är 27-28 nov.


Förkunskaper

Du bör vara massör med god praktisk erfarenhet.