Friskvårdsmassör


Finns i Linköping, Malmö och Stockholm


Denna utbildning vänder sig främst till dig som vill jobba med massage, träning och friskvård som ett komplement till annan verksamhet. Detta kan du uppnå med denna utbildning, utan att behöva gå en hel yrkesutbildning.


Massage som behandlingsmetod

Den massage vi lär ut kallas klassisk svensk massage och du kan använda dina kunskaper inom till exempel idrotten, men även på din arbetsplats eller kanske för att hjälpa vänner och bekanta att bli av med värk och stelhet. Under utbildningen läggs stor vikt vid praktiskt arbete. Du kommer också läsa en del anatomi och fysiologi och med hjälp av den kunskapen kan du börja göra enkla tester och därmed effektivare behandlingar.


Kursupplägg

Kursen är uppdelad i två omgångar på 4 + 3 dagar som ligger i anslutning till helg. Du kan därmed genomföra kursen samtidigt som du jobbar.


Kombinerad utbildning till “Friskvårdsmassör med idrottsprofil”

Kunskaper inom massage är utmärkta att kombinera med kunskaper inom idrottsmedicin och träning!
Att både kunna jobba med behandlingar och att kunna ta hand om enkla skador gör att du kan göra mycket nytta. För dig som tänkt dig att ha massage och friskvård som en sidoverksamhet eller hobby är denna kombination utmärkt att börja med.
Utbildningarna “Friskvårdsmassör” och “Idrottsmedicin och träning” är upplagda så att du enkelt kan kombinera dem. Du får då diplom som “Friskvårdsmassör med idrottsprofil”.
Om du väljer att kombinera utbildningarna så att du går båda inom ett år får du 15% rabatt på totala kursavgiften. Rabatten dras på den utbildning du går sist.
Läs mer om utbildningen "Idrottsmedicin och träning" på följande sida:
Idrottsmedicin och träning


Komplettering till Massageterapeut / Certifierad Massör

Om du efter att ha gått denna utbildning skulle vilja läsa vidare på någon av våra yrkesutbildningar till Massageterapeut får du tillgodoräkna dig en del av kursavgiften! Läs mer om detta i PDF-filen med fullständig kursinformation.


Fullständig kursinformation

Öppna i PDF-format.
Friskvårdsmassör 2020

Utbildning till Friskvårdsmassör

Kursdatum, start våren 2020 i Linköping

1-4 februari och 28 februari - 1 mars.


Kursdatum, start våren 2020 i Stockholm

7-10 mars och 17-19 april.


Kursdatum, start våren 2020 i Malmö

14-17 mars och 25-27 april.


Kursdatum, start hösten 2020 i Linköping

5-8 september och 2-4 oktober.


Förkunskaper

Utbildningen kräver inga förkunskaper inom området.