Utbildning i Positional Release Therapy - PRT

Lär dig att lugna ett irriterat och aktivt nervsystem genom att påverka nervsignalerna mellan det skadade området och hjärnan.

Fullständig kursinformation (PDF)

Under kursen jobbar vi med grundläggande PRT-tekniker där vi använder inspektion, rörelsebarriärer och palpation av muskler och tenderpoints för att hitta och behandla dysfunktioner.
Beroende på dina förkunskaper blir det en blandning av repetition och nytt där vi kopplar dina nuvarande kunskaper till nya.
Med PRT uppnås en effekt liknande den vid en mobilisering eller manipulation och är också en bra teknik att använda vid akuta skador. Tekniken upplevs som behaglig, skonsam och smärtfri.

Kursinnehåll

PRT går ut på att lugna ett irriterat och aktivt nervsystem genom att påverka nervsignalerna mellan det skadade området och hjärnan. Efter en skada kan systemet ”fastna” i detta skyddande signalflöde. PRT kan då bryta den felaktiga kommunikationen mellan muskel/led och hjärna så att muskeln/leden kan återgå till sitt normala läge. Kan man ta bort spänningar och minska på smärta så läker skadan snabbare och bättre.

Kursledare

Ansvarig för kursen är Renée Lidén.
Renée är naprapat med över 40 års erfarenhet av jobb som terapeut. Renée har också över 40 års erfarenhet av att jobba som lärare på utbildningar inom manuella terapier. På den här kursen får deltagarna chans att ta del av Renées enorma erfarenhet och förmåga att lära ut.

Kursupplägg

Kursen ges under två och en halv dagar och bygger på föreläsningar och praktisk undervisning. Tonvikten i kursen ligger på det praktiska arbetet.

Snabbinformation
Positional Release Therapy
Lärarledd tid 2,5 dagar

Kostnad
Kursavgift 4600

Förkunskaper
För att kunna tillgodgöra dig kursen behöver du vara av BSM Certifierad Massör eller motsvarande.

Kommande utbildningar
Ort Stockholm
Startdatum 2024-08-16
Slutdatum 2024-08-18
 

Anmälan
För anmälan fyller du i anmälningsformuläret som finns i PFD-filen med fullständig kursinformation.