Utbildning i kinesisk koppning

Lär dig använda koppning som komplement till massagebehandling

Fullständig kursinformation (PDF)

Koppning är en av behandlingsmetoderna inom traditionell kinesisk medicin, men också en behandlingsform som på senare tid blivit populär även i väst. Koppning används framför allt vid olika typer av smärtsyndrom, används också för att stimulera akupunkturpunkter för att balansera upp kroppen mm. Det undertryck som skapas av koppen ger ökad blodcirkulation och påverkar det lymfatiska systemet, bindväven, huden och underliggande vävnad.
Koppning är enkelt att lära sig och kräver ingen fysisk styrka att utföra. Det är därför ett skonsamt sätt att arbeta terapeutiskt och ett utmärkt komplement till andra behandlingsmetoder.

Kursinnehåll

I kursen kommer vi gå igenom olika behandlingsmetoder, till exempel Tui Guan Fa (moving cupping) som kan liknas vid bindvävsmassage. Du får också baskunskap i traditionell kinesisk medicin (TCM) och hur koppning används traditionellt enligt dessa principer.
Under utbildningen kommer du framförallt få träna mycket praktiskt på koppningsteknik. Vi använder vakuumkoppar av plast under kursen men kommer även prova andra typer av koppar och känna på skillnaden mellan de olika kopparna.

Kursledare

Kursledare är Daniel Suurna. Daniel har över 20 års erfarenhet inom kroppsterapi (Svensk Klassisk massage, Traditionell Kinesisk Medicin, Kraniosakral terapi mm). Han har också drivit massageutbildning i Eskilstuna i samarbete med Bergqvist där han var lärare för den manuella medicinen.

Kursupplägg

Kursen är upplagd som en tvådagarskurs.

Snabbinformation
Kinesisk koppning
Lärarledd tid 2,5 dagar

Kostnad
Kursavgift 4600

Förkunskaper
Massör med god praktisk erfarenhet.

Kommande utbildningar
Ingen ny start utlagd i dagsläget, kontakta oss för att anmäla ditt intresse så får du information så fort en ny kursstart läggs ut

Anmälan
För anmälan fyller du i anmälningsformuläret som finns i PFD-filen med fullständig kursinformation.