Yrkesutbildning till Massageterapeut

Halva utbildningen på distans/online men all praktisk undervisning skolförlagd.
SeQF-klassat Certifikat från Branschrådet Svensk Massage.

Fullständig kursinformation (PDF)

Det går inte att lära sig ett praktiskt yrke helt på distans. Utbildningens praktiska lektioner utförs därför alltid på plats på skolan. Nära hälften av utbildningen består dock av teoretiska ämnen och dessa läses som onlinekurser med stöd av lärarledda webinarier.
Sammantaget innebär upplägget att det går bra att kombinera studierna med arbete, familj och andra åtaganden. Det går till exempel bra att jobba på cirka 75% under utbildningens gång. Utbildningen blir också tillgänglig även för de som bor långt från utbildningsorten.

Arbetsmarknad

I undersökningar vi gör efter att våra elever tagit examen ser vi att cirka 90% jobbar inom yrket efter utbildningen. Vi på Bergqvist har ett stort kontaktnät i branschen som vi byggt upp under många år, både genom våra yrkesutbildningar till Massageterapeut och Personlig tränare men också genom våra YH-utbildningar som kräver ett aktivt deltagande av representanter från arbetslivet.
Den samlade bilden från dessa kontakter är att det finns en stor efterfrågan på välutbildade massageterapeuter i branschen.

Bergqvists diplom och branschens bästa certifikat

Efter examen får du Bergqvists diplom som Massageterapeut. Vi har funnits i över 30 år och vårt diplom är mycket väl respekterat i branschen. Vår utbildning ligger också med statlig tillsyn under Yrkeshögskolemyndigheten.
I utbildningen görs prov för att få certifikat från Branschrådet Svensk Massage. Branschrådets certifikat är SeQF-klassat på nivå 5 (eftergymnasial nivå).
SeQF-klassningen gör att certifikatet är gångbart i Europa och stora delar av världen. Detta är den enda titeln inom branschen i Sverige som har SeQF-klassning.
Utbildningen är också godkänd av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund och efter examen kan du gå med i yrkesförbund för massörer, genom vilka du bland annat får patient- och ansvarsförsäkringar.

Expert som förändrar liv

Hos Bergqvist utbildar vi inte bara massageterapeuter, vi skapar experter som förändrar liv. Som professionell massageterapeut är du nyckeln till att lindra spänningar och smärtor i muskler, vilket är grunden för vårt välbefinnande. Hos oss lär du dig att använda klassisk svensk massage och dess beprövade tekniker för att behandla en mängd olika problem.
Vår utbildning handlar inte bara om att massera – den handlar om att förstå. Vi lägger stor vikt vid ett undersökande förhållningssätt, där vår främsta uppgift är att inte bara behandla symptomen, utan att hitta och lösa roten till problemet. Genom djupgående kunskaper om musklernas funktioner och positioner, förbereder vi dig för att bli en expert på att lösa problem kopplade till muskler och skelett.
Men vi strävar efter mer än bara teknisk kompetens. Vi betonar vikten av kommunikation, att kunna förklara för kunden vad deras problem beror på och hur vår behandling kan hjälpa till att återställa deras välmående. På Bergqvist blir du inte bara en massageterapeut – du blir en förebild för hälsa och välbefinnande. Välkommen att starta resan till att bli en terapeut som gör skillnad varje dag.

Praktik

Kontinuerligt under denna utbildning praktiserar du som massageterapeut, dels på skolans elevpraktik och dels på olika företag på din hemort. Syftet med företagspraktiken är att praktisera massagebehandlingar, men även att du ska bygga upp en kundbas av företag och göra dig känd på orten där du bor.

Kursupplägg på plats och online

Utbildningen pågår under två terminer med lärarledd undervisning några dagar per månad. Undervisningsfria veckor är avsedda för självstudier och extern praktik på hemorten.
De teoretiska delarna i utbildningen lärs till stora delar ut via onlinekurser och lärarledda webinarier. Onlinedelarna är hela tiden synkroniserade med de praktiska delarna så att deltagarna hela tiden vet vilka teoridelar som ska läsas in och när.
Observera att du som deltagare måste ha tillgång till en dator och internet för att kunna genomföra onlinekurserna. Onlinekurserna bygger på följande format:
- Interaktiva webinarier och demonstrationer
- Anatomiska filmer och bilder för att visualisera strukturer
- Övningar och quiz för att testa din kunskap
- Diskussionsforum för att dela erfarenheter och ställa frågor till instruktörer och kursdeltagare

Klicka på följande länk för att läsa fullständig kursplan:
Kursplan Massageterapeut

Snabbinformation
Massageterapeut / Certifierad Massör
Lärarledd tid 23 dagar

Kostnad
Kostnad per delbetalning 4608
Antal delbetalningar 9
Rabatterad avgift vid betalning i förskott 39500

Rabatter
2000 kronor rabatt om du tillgodoräknar dig tidigare kurs i Massage till husbehov.
8500 kronor rabatt om du tillgodoräknar dig tidigare utbildning till Friskvårdsmassör.
10% rabatt om du går mer än en yrkesutbildningen hos oss inom ett år. Hela rabatten för första utbildningen dras på avgiften för andra utbildningen.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Kommande utbildningar
Ort Linköping
Startdatum 2024-09-13
Slutdatum 2025-06-05
 
Ort Malmö
Startdatum 2024-10-04
Slutdatum 2025-05-28
 
Ort Stockholm
Startdatum 2024-10-04
Slutdatum 2025-05-28
 

Anmälan
För anmälan fyller du i anmälningsformuläret som finns i PFD-filen med fullständig kursinformation.

Referenser från tidigare elever

Klicka på namnen för att se hela texten

"Bergqvist är en oerhört bra skola! Kan varmt rekommendera den! ..."

Charlotte Steinwig

Massageterapeut

"Himla pedagogiskt och jag fick alltid det stöd och den hjälp jag behövde..."

Pernilla Cato

Massageterapeut och Personlig tränare

"Vi lärde oss att behandla, inte bara massera..."

PeO Vinnersten

Vinnersten Massage och Friskvård

"Mina kunder säger ungefär såhär: - Det som är jättebra med dig Paula är att du förklarar så att jag förstår, jag vill förstå min egen kropp."

Paula Nilsson

Massageterapeut