YH-utbildning i ortopedisk medicin och skadelära

Utbildning värd 65 YH-poäng i specifika behandlingsmetoder och fördjupade kunskaper i diagnostik, skador och sjukdomar i rörelseorganen

Fullständig kursinformation (PDF)

Detta är en möjlighet för dig som är massageterapeut att delta i kurser på YH-utbildningen “Medicinsk massageterapeut” som är värda 65 YH-poäng, vilket motsvarar 13 veckors heltidsstudier.
Det är alltså en mycket omfattande fortbildning som dessutom är kostnadsfri då den är en YH-utbildning.

Kursinnehåll

Utbildningen vänder sig till dig som är massageterapeut och som vill ha fördjupade kunskaper avseende diagnostisering, skador och sjukdomar i rörelseorganen. Vi kommer jobba med undersökning och diagnostik av problem från rörelseorganen. Du kommer lära dig behandlingsmetoder och få kompetens att kunna skapa en individuell behandlings- och rehabiliteringsplan. Du får också lära dig mer bland annat om det metabola syndromet, respiration, cirkulationsorgan, smärtfysiologi och farmakologi.
Som del i utbildningen ingår till exempel att lära sig Lotorpsmetoden och medicinsk fibromassage.
De kurser som ingår är följande:
Ortopedisk medicin, 45 YH-poäng
Patologi, 20 YH-poäng

Utbildningsbevis

Efter godkända betyg får du utbildningsbevis på genomförda kurser.

Kostnad

Att studera på en YH-utbildning är kostnadsfritt och utbildningen är CSN-berättigad. Det är endast obligatoriskt kursmaterial som de studerande får bekosta själva. Kostnaden för obligatoriskt litteratur under denna utbildning blir cirka 1000 kronor.

Kursupplägg

Utbildningen varvas med lärarledda veckor på skolan och distansstudieveckor på hemmaplan. Totalt ingår cirka 200 timmar lärarledd tid.

Antagning

Alla anmälningar som inkommit innan sista anmälningsdag tas med i vårt antagningsförfarande. Om vi skulle ha fler sökande än antal platser sker urval via intervju.

Antagningskrav

För att söka till denna YH-utbildning måste du uppfylla både kraven för grundläggande behörighet till studier under Yrkeshögskolan och denna utbildnings särskilda behörighetskrav. Du måste också ha förkunskaper inom massageterapi motsvarande nivån av Branschrådet Svensk Massage Certifierad Massör.
Särskilda behörighetskraven till denna utbildning är lägst betyget E i Svenska 1, 2 och 3 och Engelska 5 från gymnasieskolan eller motsvarande kunskaper. I äldre gymnasiebtyg heter kurserna Svenska A, Svenska B och Engelska A.

Snabbinformation
Ortopedisk medicin och skadelära
Lärarledd tid Ca 200 timmar
CSN-berättigad Ja

Kostnad
Kursavgift 0

Förkunskaper
Branschrådet Svensk Massage Certifierad Massör, eller motsvarande.

Kommande utbildningar
Ort Stockholm
Startdatum 2024-08-19
Slutdatum 2025-01-15
 
Ort Malmö
Startdatum 2024-08-19
Slutdatum 2025-01-15
 
Ort Linköping
Startdatum 2025-02-03
Slutdatum 2025-08-29
 

Anmälan
För anmälan fyller du i anmälningsformuläret som finns i PFD-filen med fullständig kursinformation.