Triggerpunkter

Lär dig triggerpunktsbehandlingar som enkelt kan integreras i massagebehandlingar för bättre behandlingsresultat

Triggerpunkter kan orsaka många besvärliga symptom i rörelseapparaten, både akuta såväl som kroniska. Nackspärr, ryggskott, utstrålningsproblem är några exempel. Triggerpunktsbehandlingar kan enkelt integreras i dina massagebehandlingar och hjälper dig till bättre behandlingsresultat.
Vi har två varianter av utbildningen i triggerpunkter som riktar sig till massörer med olika nivåer på utbildning. Vi har dels en variant för yrkesutbildade massageterapeuter som förutsätter att man har detaljkunskap gällande musklernas anatomi, dels en variant för massörer som mest jobbat praktiskt men som inte kan muskelanatomin i detalj.

Triggerpunkter för massageterapeuter

Denna kurs förutsätter att du kan muskelanatomin i detalj. Till denna kurs har vi som förkunskapskrav att man är certifierad av Branschrådet Svensk Massage eller har motsvarande kunskaper.
Klicka på nedanstående länk för att läsa mer.
Triggerpunkter för massageterapeuter

Triggerpunkter för friskvårdsmassörer

Denna kurs riktar sig till dig som jobbat med massage praktiskt men som inte kan muskelanatomin i detalj. Den är anpassad för den kunskapsnivå man har efter vår utbildning till Friskvårdsmassör.
Klicka på nedanstående länk för att läsa mer.
Triggerpunkter för friskvårdsmassörer