Triggerpunkter för friskvårdsmassörer


Kanske upplever du ibland att massagen inte räcker till för att åtgärda alla spänningar i muskler. Med hjälp av tekniker för terapeutisk stretching och triggerpunktsbehandling har du stora chanser att komma längre med dina behandlingar.


Kursinnehåll

Tonvikten i denna kurs ligger på det praktiska arbetet med undersökning och behandlings-tekniker, men några teoretiska pass med fördjupad anatomi/fysiologi samt triggerpunktsteori kommer också att ingå. Kursen bygger dock inte på att du har detaljerade kunskaper i muskelanatomi utan den är anpassad till dig som mest jobbat praktiskt med massage.


Kursledare

Ansvarig för kursen är Mia Eklund. Mia är leg naprapat med över 25 års erfarenhet av både undervisning och kliniskt arbete. Hon har också vidareutbildat sig mycket inom bland annat diagnostik och behandlingstekniker.


Kursupplägg

Kursen ges över två dagar och bygger på föreläsningar och praktisk undervisning. Tonvikten i kursen ligger på det praktiska arbetet.

Fullständig kursinformation

Öppna i PDF-format.
Triggerpunkter för friskvårdsmassörer

Vidareutbildning i triggerpunkter för friskvårdsmassörer

Kursdatum

21-22 november 2020 i Linköping.


Förkunskaper

För att kunna tillgodogöra dig denna kurs ska du tidigare ha gått en massageutbildning på grundläggande nivå. Till exempel vår egen Friskvårdsmassör.