Utbildning i triggerpunkter för Friskvårdsmassörer

Lär dig jobba praktiskt med terapeutisk stretching och triggerpunktsbehandling

Fullständig kursinformation (PDF)

Kanske upplever du ibland att massagen inte räcker till för att åtgärda alla spänningar i muskler. Med hjälp av tekniker för terapeutisk stretching och triggerpunktsbehandling har du stora chanser att komma längre med dina behandlingar.

Kursinnehåll

Tonvikten i denna kurs ligger på det praktiska arbetet med undersökning och behandlings-tekniker, men några teoretiska pass med fördjupad anatomi/fysiologi samt triggerpunktsteori kommer också att ingå. Kursen bygger dock inte på att du har detaljerade kunskaper i muskelanatomi, utan den är anpassad till dig som mest jobbat praktiskt med massage.

Kursledare

Ansvarig för kursen är Mia Eklund. Mia är leg naprapat med över 25 års erfarenhet av både undervisning och kliniskt arbete. Hon har också vidareutbildat sig mycket inom bland annat diagnostik och behandlingstekniker.

Kursupplägg

Kursen ges över två dagar och bygger på föreläsningar och praktisk undervisning. Tonvikten i kursen ligger på det praktiska arbetet.

Snabbinformation
Triggerpunkter för Friskvårdsmassörer
Lärarledd tid 2 dagar

Kostnad
Kursavgift 3300

Förkunskaper
Massageutbildning på grundläggande nivå, till exempel vår egen Friskvårdsmassör.

Kommande utbildningar
Ingen ny start utlagd i dagsläget, kontakta oss för att anmäla ditt intresse så får du information så fort en ny kursstart läggs ut

Anmälan
För anmälan fyller du i anmälningsformuläret som finns i PFD-filen med fullständig kursinformation.